Renovera fasaden innan vintern

När besvikelsen från ännu en kall och regnig sommar äntligen börjar lägga sig och hösten kyliga vindar smeker skägget påminns man om att vintern är alldeles runt hörnet. Nuförtiden finns det ingen snögaranti i södra Sverige, men att det kommer att bli kallt och blött gäller hushåll över hela norden. Och det är då fastigheten är speciellt utsatt för väderelementen. Därför bör du se över din fasad så att den inte innehåller brister.

Översyn

Börja med en ordentlig översyn över hela fastighetsväggen. Håll koll på brister som exempelvis:

 • Sprickor
 • Bitar puts som saknas
 • Alger
 • Smuts

Alla fyra exempel är saker som behöver åtgärdas för att inte skapa större problem i ett senare skede när kölden kommer.

Vad som händer under vintern

När vintern kommer är det risk för att yttre krafter kommer och försöker blåsa ner väggen. Vi talar då förstås om fukt som kan leta sig in genom felaktigheter och brister i fasaden och spränga putsen när det fryser på. När du letat upp alla sprickor och hål bör du försöka lossa upp så att allt som sitter löst faller bort innan du lägger på ny puts.

Förbered med rätt utrustning

För alla arbeten över en meter över marken bör du använda ställning. Byggställningen ger dig även stabiliteten och tryggheten att färdigställa fasadarbetet inom rimlig tid utan att kompromissa med säkerheten. Söker du stabila fasadställningar i Stockholm bör du kontakta Libergs Sweden AB som har Stockholms bästa byggställningar. Du behöver inte ens bygga dem själv. Du behöver bara fixa fasaden innan vintern kommer.

 


Tak över huvudet

Något av det viktigaste vi alla behöver är tak över huvudet. Någonstans att ta vägen när det blir kallt, eller blött. Men vad gör du om taket inte håller längre och läcker igenom allt det kalla och blöta? Beroende på hur händig du är och vilka verktyg du har hemma finns det olika alternativ.

Viktig del av huset

Eftersom taket tar emot det allra mesta av nederbörd i form av regn och snö är det en väldigt utsatt del av fastigheten som dessutom gör ett mycket viktigt jobb. Inte nog med att det blir kyligt och fuktigt inomhus om det läcker igenom, det kan dessutom skapa röta som kan sprida sig över hela taket och ner i fastighetsstommen.

Hyr in konsult

Om ditt tak har haft läckage vid regn bör du hyra in en konsult eller en byggnadsingenjör som kan göra noggrann undersökning om skicket på taket och hur allvarligt fukten tagit sig in i konstruktionen. De kan avgöra om du kan laga taket eller måste lägga ett helt nytt.

Effektiva åtgärder

När det blir dags att åtgärda taket bör du kontakta professionella takläggare som är pålitliga och effektiva. JNB utför din takläggning i Malmö och lämnar ett resultat som du kan lita på. Oavsett om det behöver lagas, saneras eller läggas helt nytt kan de utföra arbetet. Kontakta dem med din förfrågan så återkommer de med en offert som är specialanpassad efter din fastighets unika förutsättningar.

Agera snabbt

Innan taket har tagit för mycket skada och åtgärden kostar allt för mycket bör du ta kontakt med takläggare.


Moderna maskinparker

För att kunna utföra stora projekt som rivning eller anläggning av hela områden krävs rejäla maskiner. Maskiner som kan riva, gräva och transportera på ett effektivt och säkert sätt utan att skada miljön i övrigt. Vi tar upp hur moderna maskinparker ser ut idag. Läs mer om våra exempel nedan.Miljögodkända

Hos seriösa företag som Skandinaviska Entreprenadmaskiner AB finns det enbart miljögodkända maskiner och utrustning som följer EU’s hårda regler för utsläpp och miljöanpassning. Dessutom handlar det inte enbart om maskinerna, utan även om hur arbetet sköts. På moderna anläggningsplatser tar man stor hänsyn till naturpåverkan och sköter såväl avfall och återvinning, som utsläpp och farliga material på ett ansvarsfullt sätt. Branschen i stort strävar efter att följa nya regler och riktlinjer för att minska skador på naturen.rivning

Effektiv utrustning

För att kunna utföra ett omfattande arbete som fastighetsrivning krävs stor bredd på utrustningen för att kunna riva, demolera, forsla och sanera på ett tryggt och effektivt förfarande. Oftast innebär det att rivningsmaskinerna har monterats med exempelvis:

 • Hydaulisk hammare
 • Betongsax
 • Betongkross
 • fl.

Dessutom krävs det dumpers av olika storlekar som kan forsla allt restmaterial från fastigheten till återvinning eller avfallshantering.

Sanering

Efter rivning kommer det att behövas en marksanering. Beroende på vad fastigheten lämnat efter sig för hälsovådligt avfall görs mer eller mindre omfattande saneringsarbete av marken. Har det varit en äldre fastighet med byggmaterial som innehåller asbest kommer saneringsarbetet att skötas av professionella saneringsfirmor med specialkunskap att kunna hantera det livsfarliga avfallet och ta bort det från marken.


Bussresor till äventyret

Vill du åka iväg på resa, men orkar inte allt bry som tillkommer till resan? Då kan det vara värt att göra en bussresa till ditt resmål. Med bussen kan resan i sig själv bli målet.

Olika resmålresa

Vanligtvis blir det korta bussresor inom landet eller inom Europa som blir turen. Det spelar egentligen inte så stor roll om du mest är ute efter att åka med dina vänner, men visst är det trevligt att se lite nya områden samtidigt som du åker.

Res vart du vill med Sydbuss, de har ett stort utbud av resmål och du kan dessutom hyra bussarna och själv bestämma vilket resmål ni ska åka till. Bara kontakta dem med er förfrågan så kommer det att återkoppla med en rimlig offert.

Fördelarna med buss

Som fordon har bussen flera fördelar mot andra fordonsslag till resan. Bland annat så har den fördelarna som:

 • Komfort
 • Servering i bussen
 • Upplevelser längs vägen

Dessutom kan man röra sig fritt och gå på toaletten om det skulle behövas. På Sydbuss finns det möjlighet med servering där de erbjuder såväl mat och dryck. Är man flygrädd slipper du all rädsla om du tar alternativet med buss där du även kan få något gott att dricka medan du reser till destinationen.

Boka nu

Om du vill komma iväg på bussresa är det bara att ta sig i kragen och boka resan redan idag. Oavsett om det är för en semesterresa eller shoppingresa, så är bussen alltid ett bra val.